Olivová ciabatta

1. duben 2023 | 11.30 | rubrika: Recepty

olivová ciabatta

S klasickou ciabattou jsme se seznámili v tomto receptu, jak je ale zřejmé, existuje celá řada variací na toto skvělé italské pečivo, které posunují její jedinečnou chuť ještě o krok dál. Receptura na olivové

| přečteno: 565x

Mini-pizzy

19. prosinec 2022 | 10.30 | rubrika: Recepty

mini-pizzy

Základní popis:

Někdy se najdou okamžiky, kdy se nehodí péct celou pizzu – při společenských událostech nebo na výletě. Přesně pro tyto situace jsou tady mini-pizzy (ony nejsou malé jako jednohubky

| přečteno: 335x

Podmaslová veka

16. prosinec 2022 | 12.45 | rubrika: Recepty

veka podmaslova

Kdo by neznal veku – pečivo spojené s chlebíčky a potažmo tak s každou oslavou. V obchodech je běžně k mání, co ale není vůbec dostupné ke koupi je tato jemná veka s příchutí podmáslí! Stačí jednou vyzkoušet a její chuť si okamžitě zamilujete. Je skvělá nejen na chlebíčky, ale i jen tak s máslem ke snídani. Nevěříte? Tak ji vyzkoušejte.

| přečteno: 192x

Vánoční štola

9. prosinec 2022 | 12.45 | rubrika: Recepty

štola

 Když se u nás řekne Vánoční pečivo, asi každému se logicky vybaví vánočka, zato u našich západních sousedů v Německu, to bude štola. A na jednu takovou štolu se zaměříme v tomto receptu. Jedná se o zjednodušenou a potažmo i levnější verzi tradiční štoly, ale i tak vás určitě zaujme jak svou chutí, tak svým tvarem!

| přečteno: 176x

Prvorepublikové Svatomartinské rohlíčky

27. říjen 2022 | 15.00 | rubrika: Recepty

svatomar rohlíčky

 Se svátečním dnem sv. Martina je spojena celá řada tradic, které se odrážejí ve zvycích a nebo pokrmech. Za jeden z takových tradičních pokrmů jsou považovány svatomartinské rohlíčky, na které se zaměříme v tomto receptu. Recept však není jen tak ledajaký – vrátíme se do období první republiky a upečeme si rohlíčky podle tehdejší receptury! Svou skvělou chutí vás jistě přesvědčí o nepřekonatelném umu našich předků a zajisté oceníte i tvarování rohlíčků podle současných trendů.

| přečteno: 283x

snadná ořechová nádivka do koláčů

14. říjen 2022 | 12.45 | rubrika: Doprovodné recepty

Nádivka do koláčů

Pokud neplánovaně pečete kynuté koláče s nádivkami, potom můžete ocenit snadné a rychlé recepty na takovéto nádivky. Jeden z takových receptů přinášíme právě nyní – vystačíte si se čtyřmi ingrediencemi,

| přečteno: 379x

prvorepubliková maková nádivka do koláčů

7. říjen 2022 | 12.45 | rubrika: Doprovodné recepty

Pečeme-li tradiční koláčky/rohlíčky/koláče, nebylo by naškodu do takových koláčů přidat i nádivku podle tradiční receptury. Proto si v tomto doplňujícím receptu představíme makovou nádivku, která se datuje až do období první republiky. Některé ingredience se mohou zdát netradiční, ale věřte, že vás určitě osloví.

| přečteno: 124x

Bramborový pšenično-žitný chléb

30. září 2022 | 12.45 | rubrika: Recepty

bramborovy chleb

Domácí chleby lze obohatit celou řadou nejrůznějších chutí, například cibulí, kefírem a podobně. V tomto případě dodáme chlebu nevýraznou, ale rozpoznatelnou chuť brambor, které mají ještě jednu skvělou vlastnost: Výsledné pečivo velmi zvláční! Takže jíst bramborový chléb, je jako konzumovat obláčkově jemné pečivo. Nevěříte? Potom musíte vyzkoušet!

| přečteno: 229x

Olivové tyčinky

2. září 2022 | 13.45 | rubrika: Recepty

OLIVOVÉ TYČINKY

Olivové tyčinky, patří mezi rustikálně vzhlížející pečiva, která lákají jak vizuálně, tak použitými ingrediencemi. Někomu se může zdát, že podobné pečivo by nemohl v domácích podmínkách upéct, ale opak je pravdou! Přijít s recepturou, která by se dala použít i v domácích podmínkách zabralo plno pokusů (viz vlog zde). Pro vás, je ale vše podstatně jednodušší, s tímto snadným receptem je dokáže upéct opravdu každý, tak žhavte troubu, je čas na pečení!

| přečteno: 358x

Podmáslové kaiserky

19. srpen 2022 | 12.34 | rubrika: Recepty

titulka - kaiserky

Drobné pšeničné pečivo se může zdát chuťově jednoduché, ohrané, možná i nudné. Pokud takový názor zastáváte, potom musíte vyzkoušet podmáslové kaiserky/housky, neboť ty jsou naprostým opakem! Dostanou Vás svojí neotřelou, ale zároveň jemnou chutí, která se schovává nejen ve vláčné střídce, ale také ve zlatavé kůrce. Jednoduše řečeno – tohle pečivo Vám určitě zachutná!

| přečteno: 436x